torsdag 13 maj 2010

Citroncupecake på Evas vis

Hej !
Skulle ha lite vänner på middag och tänkte göra lite små cupcakes till dessert.
Jag bakade vanliga muffins med citronsmak i små formar som jag dekorerade med en  "ostkräm" och blommor av sockerpasta.

Muffinsröra
Ingredienser
4 dl vetemjöl
2 dl socker
1 krm salt
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl filmjölk
2 ägg
100 gr smält smör eller margarin
rivet skal från en halv citron och saften från 1 citron

Vispa ägg och socker pösigt blanda sedan ned det torra växelvis med det flytande.
- Fördela smeten i muffinsformar
- Grädda i ca 10 minuter i 200 grader lite beroende på ugn och storlek på formarna
- Låt svalna


glasyr:
100 g philadelphia-ost
30 g smör, ej smält
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
några droppar citonessens (kan uteslutas)



blanda philadelphia-osten med smör, tillsätt äggulan rör väl sedan  florsocker och vaniljsocker till en jämn massa ev. citronessensen.
Spritsa på muffinsarna när de svalnat och dekorera med strössel blommor eller de du önskar.






Blommorna har jag gjort av sugerpaste.

Här dekorerade på lite olika sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar