torsdag 9 september 2010

Äppelsockerkaka







Ingredienser:
125 g smält smör eller flytande magarin
1.5 dl socker
2 ägg
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
2 msk filmjölk (går bra med mjölk också)
2-3 skalade äpplen (Granny smith är godast)
rivet skal av en citron ( kan uteslutas)
2 msk socker
1 tsk kanel

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader

Rör fett och socker pösigt, gärna med elvisp
Rör ner äggen ett i taget
Blanda vetemjöl och bakpulver, rör sedan ner i smeten
Tillsätt filmjölken och citronskalet.
Häll smeten i en smort och bröad form
eller lägg i bakplåtspapper.
Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten.
Strö över socker blandat med kanel
Grädda i ca 30 - 40 minuter
Dubbel sats passar bra i långpanna denna passar i en rund springform.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar