torsdag 11 november 2010

Chokladkaka med minimarshmallows



Ingredienser:


•150 g smör eller margarin
•2 st ägg
•3 dl strösocker
•3 tsk bakpulver
•2 tsk vaniljsocker
•2 msk kakao
•1,5 dl mjölk
•4,5 dl vetemjöl

Glasyr:
•50 g smör eller margarin
•3 msk starkt kaffe
•eller 3 msk vatten och 0,5-1 tsk frystorkat kaffepulver
•1 msk kakao
•2 tsk vaniljsocker
•3 dl florsocker

Garnering:
minimarshmallows
eller / och strössel

Utrustning du behöver:
•1 st långpanna ca 40x32 cm med minst 3 cm hög kant
•elvisp

Gör så här:

Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.
 Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.
Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över minimarshmallows.
Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Går fint att frysa.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar