lördag 22 januari 2011

Evas mintbrownies toppade med chokladfudge


Hittade massor med kul recept och gjorde en ny vri på det .

Till browniesröran
150g smör
0,75 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
0.5 tsk bakpulver
1 msk torkade pepparmyntablad eller mintessens efter smak
2.5 dl vetemjöl

Toppingen
1,5 dl vispgrädde
1 tsk ljus sirap eller honung
200g blockchoklad eller vad du gillar för choklad

Sätt ugnen på 150 gr

Använd en form på ca 20x30cm
Smör och bröa formen.
Smält smöret vispa i kakaon och myntabladen.
Vispa ägg och socker pösigt vänd försiktigt i
mjöl/bakpulver växelvix med smör/kakaoblandningen se till att är
ordentligt blandat innan du häller det i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca.35 minuter.
Hacka chokladen fint lägg den i en skål.
Koka upp grädden och sirapen häll den över chokladen
och vispa till en jämn smet
häll den sedan över den kalla kakan.
Ställ svalt, gärna över natten.
Kan serveras med lite lätt vispad grädde till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar