söndag 20 februari 2011

Knäckebröd


Nu har jag testad dessa fröknäckena men denna gång hade jag lust på vanliga knäckebröd
 så här kommer receptet.
20 g jäst
4 dl vatten
1 msk mörk sirap
1tsk salt
1/2 msk brödkryddor
3 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl rågsikt

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sirap, salt och brödkryddorna. Arbeta i rågmjölet/rågsikten och det mesta av vetemjölet. Låt jäsa under duk en timme.

 Dela degen i 5 delar och kavla ut till  tunna kakor. Man kan också använda en rutmönstrad kavel på slutet för att få fint mönster, eller nagga kakorna med en gaffel.



 Grädda på mjölat bakplåtspapper i 200 grader i cirka 10-20 minuter. Kakorna ska bli hårda men inte för bruna. Låt svalna på galler.