fredag 4 mars 2011

Trollkrabba toast

Igår kväll hade vi lite kokt trollkrabba med en hemmalagad aioli på vitt bröd till förrätt.
Det tar lite tid att koka lagen till krabban och rensningen av benen med efter det är njutningen stor.
Aiolin smaksatte jag med mycket citron hackad dill och "dillbladen" från fänkålen salt och peppar.
Krabban kokade jag med välsaltat vatten med morötter, fänkål, kålrot, sellerirot, chili, vitlök, lök, kryddpeppar, svartpeppar och lagerblad. Krabban kokade 20 minuter.
Ni kan läsa mer om krabbkokning där och aioli.

2 kommentarer:

  1. Räcker att koka i 10 minuter och sen låta svalna i kokvattnet. Man kan också äta inkråmet i huvudet. Krabbsmör med god smak!
    Skaldjur generellt behöver inte massa krimskrams för att få bästa smaken. Saltvatten med upplöst socker och krondill.

    SvaraRadera
  2. När det gäller andra skaldjur tycker jag med att det räcker med saltvatten men just trollkrabban upplever jag att den lätt blir smaklös utan grönsakerna men det är ju en smaksak.

    SvaraRadera