söndag 21 augusti 2011

Persikopaj med hallonkesella

En ljummen paj med inlagda perikor och hallonkesella blev gott till dessert med lite vaniljglass.
Till pajskalet behöver du
150gr smör
1 dl strösocker
ca 3dl vetemjöl( jag bytte ut hälften med lite grövre vetemjöl denna gång)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllningen:
1 burk hallonkessella ( men du kan nog ta vanijsmaken med om du önskar)
2 små ägg
1msk vaniljsocker
1burk ca 400 gr med inlagde persikor använd inte sockerlaken

Blanda allt till pajdegen och tryck ut degen i  en smord pajform
 spara ca 1/4 av degen till remsorna uppepå.
Blanda nu kesellan ägget och vaniljsockret i en skål hacka i persikorna och blanda ihop
 häll det sedan i pajskalet , ni gräddar allt samtidigt.
Kavla ut resten av pajdegen och skär remsor att dekorera med ,detta kan vara lite pyssligt .
Grädda i ca 200 grader men håller med 175 gr om du har varmluftugn i ca 30 min.
Serveras lite ljumen med vaniljglass.


Ser lite intetsägande ut med skenet bedrar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar