torsdag 20 oktober 2011

Mjuk kaka med kålrot

Mitt nya expriment är en kålrotskaka och den blev riktigt god och saftig av kålroten och kokosen.

 200 finriven kålrot
0,75 dl kokos
2 st ägg
2 dl strösocker eller råsocker
1tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl matolja
Glasyr:
75 g philadelphiaost naturell
50 gr smör mjukt
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
Skalet av en halv citron
Gör så här:
Om du har en matberedare med kniv så passar det utmärkt att använda till det här receptet på kaka. 
Skala kålroten. Om du använder matberedare: skär kålroten i mindre bitar och lägg dem i din matberedare med kniven monterad. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat.
Utan matberedare: Riv kålroten på rivjärn.
Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedaren eller använd elvisp eller vanlig visp.
Häll ner oljan i smeten.  
Ta fram en bunke och blanda kanel, vaniljsocker, bikarbonat,
  bakpulver,kokos och vetemjöl. Häll ner  blandningen över äggblandningen.
Använd matberedarens impulsknapp för att blanda försiktigt eller elvispens lägsta hastighet eller en sked för att röra runt tills det blir en jämn smet.
Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1 ½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30- 45 min. Smeten blir rätt lös i konsistensen.
När kakan är gräddad och har svalnat kan du lägga upp den på ett fast och blanda sedan glasyren.
Gör glasyren.
Blanda philadelphiaost och det mjuka smöret sikta i florsocker Blanda i citronskalet och vaniljsockret. Bred glasyren över kakan med en kniv.
Jag dekorerade min med citronbitar druvor och myntablad.
Servera! Förvara kakan i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar