lördag 17 mars 2012

Evas delicatobollar


Jag som är en delicatoboll älskare har letat efter det perfekta receptet
 länge denna mix är det närmaste jag kommit och de är riktigt goda och personligen tycker de är rätt lika orginalet men alla håller säkert inte med mig om det
 men smaken är som baken......
Det enda jag skulle tänkas ändra på detta är att testa florsocker istället för strösocker är det någon som gör det får ni gärna skriva en rad om hur det blev.
;)

Detta behöver du till 10 st rätt stora bollar
 eller gör 15 lite mindre om du önskar
100 gr mjukt smör
1,5 dl strösocker
2 msk starkt kaffe
0,3 dl o`boy pulver
2tsk kakao
1 msk vaniljsocker
4dl havregryn

100gr mörk choklad jag tog marabos mörka

kokosflingor

Vispa socker och smör vitt med elvisp,


 vispa ner det starka kafet
 och nu kan du vispa ner det torra utan havregrynen på låg hastighet.
Havregrynen mixar du först till näst intill mjölkonsistens innan du till sist vispar ned det i smörblandningen.

 Har du ingen mixer får du hälla i havregrynen och vispa i ca 10 min för att få den fina konsistensen man eftersträvar.Sätt nu gärna röran kallt en stund innan du formar bollarna så går det mycket lättare eftersom röran är rätt lös i konsistensen.
Ställ bollarna kallt igen så de är hårda när du skall chokladdoppa dem det går så mycket enklare då.

Jag finhackade den mörka chokladen la den i en djup tallrik och smälte den i micron körde 15 sek åt gången och rörde om tills den var smält.
Rullade nu bollarna i den chokladen och sedan i kokosen.

Låt chokladen stelna och de är klara,de håller fint några dagar i kylen.
Nu kan du njuta de till en god kopp kaffe :)

1 kommentar: