fredag 20 april 2012

Chokladcheesecake med gräddfilstopping


Detta är en chokladcheesecake man bakar i ugnen
Jag använde en lite form med löstagbar botten och tog en tredjedel av receptet
 men detta recept är till en stor form ca 26-28 cm diameter.
Till botten:
200 gr smör
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
Till fyllning:
200 gr mörk choklad 70%
300gr färskost typ philadelphiaost
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
2 msk kallt espressokaffe eller annat starkt gott kaffe
1 msk torkad pepparmynta

Topping
3 dl gräddfil
2 msk strösocker
Till garnering:
riven choklad
hallon
guldkulor
 men ta det du önskar till dekor
Mixa allt till botten till en en jämn och tjock deg tryck ut den i en smord springform med bakplåtspapper i botten, ställ den kallt i kylen.

Sätt ugnen på 175grader.
Hacka chokladen och smält den försiktigt i micron och rör med jämna mellanrum typ var 15 sek.
Mixa ihop ost,ägg och socker till en jämn smet kör i resten och mixa jämt smeten är lös.
Häll nu över den på chokladbotten i springformen och in i ugnen ca 45 min.

Kakan skall ha "stannat" .

Blanda gräddfilen och sockret bred det över kakan och in i ugnen ytterligen 5 min.


Låt kakan svalna ställ sedan i kyl några timmar.
Dekorerera kakan med  riven choklad innan servering.
Och ev.färsk frukt av valfri variant.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar