torsdag 5 juli 2012

Fläderbiscotti



Fläder säsongen är igång så nu skall jag provat att smaksätta biscottin med fläder blommor tanken var att jag skulle använda torkade men har inte hunnit torka de ännu så då tar vi färska och ser hur det blir.

100 g mjukt smör
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 st  ägg
4,5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1dl sötmandel
ca 1dl fläderblommor hårt packat

Värm ugnen till 175 grader.
Blanda allt och rulla till 3 längder.

Jag körde mitt i mixern men gör du det för hand så hacka mandeln först innan du tar i den.
Lägg upp på plåt och grädda 25 minuter.
Tag ut och dela lite på snedden och lägg snittytan uppåt.
Sänk temperaturen till 125 grader och torka dem
allt från 10 minuter till en timme.
Dessa blev allt goda men smakade ju inte direkt fläder skall nog vara mer blommor och ev. torkade så smaken kommer fram, jaja man kan ju inte lyckad varje gång med sina expriment. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar