söndag 8 juli 2012

Lindbergs palova

Lindbergs palova är min variant av den klassiska desserten.
Botten 
2 äggvitor
1 nypa salt
1,5 dl socker
1,5 msk maizenamjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk vinäger

Topping

3 dl grädde
1 dl lemoncurd
ca 500 gr jordgubbar
1/2 liter jordgubbsglass/vaniljglass

Sätt ugnen på 200 grader
Vispa äggvitor och salt till vitt hårt skum ta i lite socker åt gången och vispa marängen blank och hård.
Vänd ner mazeinan och vaniljsockret i marängen och bred ut smeten på ett bakplåtspappret till en rundel med lite höga kanter.
In i ugnen sänk temperaturen till 125grader och låt stå i ca 1,5 timme stäng av ugnen och låt stå kvar.

 Vispa grädde och rör i lemoncurd.Bred över marängen.
Lägg över jordgubbar som är rensade och delade.
Toppa med tunna skivor glass och strö gärna över något grönt till pynt typ citronmeliss.
Ät genast och gärna allt pga. glassen så är det ingen hit att spara på Palovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar