torsdag 23 augusti 2012



Äppelkaka om sensommaren när man får tag i svenka äpplen från trädgården eller butiken  är väl bara helt supert!
Denna variant bakade jag på laktosfritt smör och mjölk
Ingredienser:                                                                     
125 g smält laktosfrittsmör
1.5 dl socker

2 ägg

2.5 dl vetemjöl


0.5 tsk bakpulver


2 msk laktosfri mjölk,grädde eller gräddfil


2-3 skalade äpplen


2 msk socker


1 tsk kanel


Rör fett och socker pösigt, gärna med elvisp 
Rör ner äggen ett i taget
Blanda vetemjöl och bakpulver, rör sedan ner i smeten Tillsätt mjölken
Häll smeten i en smort och bröad form eller med bakplåtspapper i formen.
Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten .Strö över socker blandat med kanel
Grädda i ca 30 – 40 minuter


Sätt ugnen på 175 grader


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar