torsdag 23 augusti 2012

Axels snabbsnurriga Morotskaka

Idag när min 10-åriga son kom från skolan ville han baka han letade fram det ena maffiga tårtrecept efter de andra och jag sa nej men efter lite klurande ihop så hittade vi på detta recept tillsammmans 
och båda var nöjda.

Botten
3 ägg
 1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 msk pepparkakskryddor
2 tsk bakpulver
1 morot

Fyllning
100 gr mjukt smör
100 gr naturell krämost
några droppar lime eller citronsaft
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Sätt på ugnen 250gr eller vamluft 200gr.

Vispa ägg och strösocker pösigt rör i moroten som du skalat och rivit fint.
Vänd sedan ner mjöl kryddor och bakpulver.

 Bred ut smeten på blakåtspapper på en plåt och in i ugnen ca 5 min ha koll det går rätt fort.

 Förbered ett bakplåtspapper på bänken strött med strösocker (eller kokosflingor)
Vänd upp den nygräddade kakan på detta och dra av det "gamla" bakplåtspappret låt nu botten kallna helt under tiden kan du göra fyllningen.
 Vispa ner allt till fyllningen till en jämn massa, smaka av ta ev. i med limesaft.
 Bred nu krämen över den kalla botten och rulla ihp kakan på längden.
 Låt gärnan kakan ligga svalt och "sätta" sig innan du skär upp den i skivor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar