söndag 26 augusti 2012

Blåbär och vit choklad biscotti


Tanken med dessa var bra och de blev goda men smakade inte värst mycket blåbär så ni vet om ni vill testa dessa men små grabbarna här tyckte de var toppen i vilket fall som helst :)

100 gr smör
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 dl råsocker
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
1 tsk bakpulver
1 dl blåbärsoppa pulver
75 gr vit choklad

Kör allt utan chokladen och solrosfröna i mixern till en jämn deg häll sedan i chokladen som du hackad grovt och frönen blanda snabbt och ta ut degen på bakbordet.

Dela degen i 3 och rulla ut till "plåtlånga" rullar lägg de på baplåtspapper på en plåt och platta till rullarna lite med handen.
In i ugnen ca 15 min på 175 grader
Ta ut de och skär dem på snedden i 1,5cm breda kakor som du lägger på högkant in i ugnen igen på ca 125 grader och torka kakorna i allt från 15 min till 45 min helt beroende på tjocklek och ugn.
Förvara biscottin i lufttät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar