tisdag 14 augusti 2012

Glutenfria och laktosfria kanelbullar


Idag har jag bakat gluten och laktosfria bullar och blev glatt överaskad på smaken ,de blev  goda men att jobba med en glutenfri deg var en ny upplevelse degen var liksom "kort" och inte elastisk men det gick ju bra det med.
Bullar blev det så hoppas damen som skall ha dem blir nöjd.

Till ca 30 bullar:
  • 7 dl laktosfri mjölk (eller 2 dl laktosfri vispgrädde + 5 dl vatten)
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl socker
  • 100 gr smält laktosfritt smör
  • 1 1/3 paket jäst
  • 10 gr mald kardemumma
  • 14 dl Semper mix för glutenbullar + lite till utbakning

Fyllning:
  • 75 g mjukt laktosfritt smör
  • 1 dl socker
  • 2-3 msk vanilj socker
  • 1 tsk kardemumma mald
  • + lite kanel
  • ägg till pensling
  • pärlsocker till garnering

Blanda fiberhusk och mjölk låt stå och svälla i 10 minuter. Blanda i de övriga ingredienserna, vispa i de första 10 dl av glutenmixen med elvisp och blanda sedan i de sista fyra dl och knåda degen för hand. Jäs en timme under duk. Blanda smör med socker vanilj, kardemumman o sockert.Dela degen i två delar, kavla ut och bred på smörblandningen och strö på lite kanel  


Rulla ihop  till en rulltårta och skär i lagom tjocka skivor. 
Lägg i formar och ställ att jäsa ytterligare en halvtimme under duk. 


Pensla med ägg och strö på pärlsocker .

 Grädda i 225 grader under cirka 12 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar