söndag 12 augusti 2012

Panna cotta



En av mina favorit desserter, helt ljuvlig i sin enkelhet denna gång blev det bara vanilj till samksättning.

4-6 pers
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
2.5 dl mjölk
75 g strösocker
1 vaniljstång




Lägg gelatinbladen att mjukna i en skål med kallt vatten.
Häll grädde, mjölk och socker i en kastrull.
 Dela vaniljstången på längden, skrapa ur de små svarta fröna och lägg i mjölkblandningen, lägg också i vaniljstången.
 Hetta upp tills kokpunkten precis är nådd. 
Tag av från värmen och fiska upp vaniljstången.
Tag upp gelatinet ur vattnet och krama ur resten av vätskan. Lägg i den varma mjölkblandningen och rör om tills gelatinet smält.
 Låt stå och svalna en stund, rör om då och då.
Häll sedan upp vätskan i en större form eller mindre portionsformar.
 Låt stelna i kylskåp över natten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar