onsdag 12 juni 2013

Axels mini mormotsmuffins



 Vi uteslöt mandel/nötter i dessa men i receptet står det med. 
•3 st (ca 200 g) morötter
•0,75 dl (ca 50 g) sötmandel eller hasselnötkärnor
•man kan utesluta mandeln och ta mer mjöl istället om man har någon nötallergiker i familjen
•2 st ägg
•2 dl strösocker eller råsocker
•0,5 tsk kardemumma
•1 tsk kanel
•. 0,5 tsk ingefära
•1 tsk vaniljsocker
•0,5 tsk bikarbonat
•1 tsk bakpulver
•2 dl vetemjöl
•1 dl matolja

Glasyr:
3 dl Florsocker
lite vatten  och några droppar citronsaft
strössel




Gör så här:
Om du har en matberedare med kniv så passar det utmärkt att använda till det här receptet på morotskaka.
Skala morötterna. Om du använder matberedare: skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i din matberedare med kniven monterad. Häll i mandeln. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat.
Utan matberedare: Riv morötterna på rivjärn och hacka mandeln.
Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedaren eller använd elvisp eller vanlig visp.
Häll ner oljan i smeten.
Ta fram en bunke och blanda kanel, ev. ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan.
Använd matberedarens impulsknapp för att blanda försiktigt eller elvispens lägsta hastighet eller en sked för att röra runt tills det blir en jämn smet.
Häll smeten i muffinsformar Grädda  i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 5min. (Smeten blir rätt lös i konsistensen. )
Låt muffinsen svalna och blanda sedan glasyren lägg florsockret i en skål och droppa på lite citronsaft 
ta lite vatten åt gången typ på en tesked och rör tills du får en jämn tjockflytande glasyr som du brer på de kalla muffinen och strör på lite strössel.
Dessa är denna glasyr på för att de skall vara laktosfria men gillar man den vanliga glasyren till morotskaka kan man självklart ta på det istället. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar