fredag 16 augusti 2013

Kardemummapinnar


Degen till dessa är en vanlig mördeg smaksatt med kardemumma helt enkelt.
4,5 dl vetemjöl
o,5 dl strösocker
200 gr smör
2 tsk kardemumma

1 ägg och pärlsocker till dekorering
Lägg mjöl, kardemumma och socker i en skål eller mixer hacka i smöret
 och arbeta ihop till en deg.
Låt degen gärna vila i kylskåp i ca 30 min speciellt om den är en aning kladdig.

Dela upp degen och rulla ut fingertjocka rullar 
som du sedan penslar med det uppvispade äggen och strö över pärlsocker.

Dela i bitar på ca 5 cm lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåt och in i ugnen 175 grader
 i ca 8-10 min eller tills de är gyllene

Dessa går finfint att frysa men håller sig fina i lufttät burk på köksbänken en vecka med.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar