fredag 15 november 2013

Saffransbiscotti

Goda knapriga biscotti dessa skall jag servera med glöggen på 1 advent hade jag tänkt
 så jag gjorde de rätt små.
 
150 g mandlar
75 g rumsvarmt Smör
3 dl strösocker
3 st ägg
1 pkt saffran eller flytande arom
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
 
 
Sätt ugnen på 200°C. Hacka mandel grovt. Rör smör, socker och saffran poröst med elvispens vispar. Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar.

 Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten.
 Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre.
 
Tag upp degen på mjölad köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten.
 Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
 Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Ta ut plåten. Sänk värmen till 120°C.
 Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.
Förvaras i lufttät burk går oxå bra att frysa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar