måndag 20 januari 2014

Franska skurna pepparkakor

Dessa pepparkakor är toppen goda och behövs inte kavlas .
Toppar du dem med brieost till glöggen så har du en höjdare som min mamma hade uttryckt det :)
ca 100st
2 dl mandel
200 gr smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 tsk nejlikor
1 tsk bikarbonat
ca 6 dl vetemjöl

Hacka mandeln grovt. Rör smör och blanda i socker, sirap, kryddor, bikarbonat, mandel och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela den i 2 delar och forma till 2 rullar, platta till för en rektangulär form. 
 Linda in i folie och lägg rullarna kallt i ett par timmar eller till följande dag. Skär med vass kniv i tunna skivor. 

 Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i ca 12 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar