måndag 27 januari 2014

Kanelknäcke

Detta är ett kanelkryddat fröknäcke  jag var väl inte helt såld på det även om det var gott
 men kul att testa och fint till kaffekoppen på fikat.
Detta blir en plåt
 
1dl solroskärnor
1/2 dl sesamfrö
1 dl kokosflingor
2 msk pofiber
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk fiberhusk
1 msk kanel
50 gr kokosfett
2,5 dl kokande vatten.

Låt kokosfettet smälta ner i det kokheta vattnet.
Blanda allt det torra i mixern och kör det till ett grovt mjöl.
Blanda ihop vatten blandningen med fröna och låt svälla i några minuter
 innan du brer ut det på plåten.
Grädda i 150 grader i ca 45-60 min
Brödet skall vara torrt men inte bränt så klart börjar det bli för mörkt så stäng av ugnen och sätt luckan lite på glänt och låt knäcket stå på eftervärmen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar