onsdag 12 mars 2014

EVAS BANANBRÖD


Ett recept för de bananer du glömt att äta upp som de blev alldeles brunsvarta i skalet.
Gott vet nästan inte om det skall gå som bröd eller kaka men ljummet med smör på så är det mins lika gott som en kaka.
 
Receptet är till en form på 1,5 liter
2 mogna bananer
300gr keso
3 msk honung
2 dl havregryn
1 dl rågmjöl
1 dl hirsflingor
0,5 dl krossade linfrön
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2tsk bikarbonat
Klä formen med bakplåtspapper och sätt ugnen på 175 grader
Blanda ihop keso honung och bananer gärna med mixer så du slipper stora kesoklumpar i brödet.
 Blanda ihop allt det torra och vänd ner kesoblandningen rör till allt har blandats och klicka ut röran i formen .. 
 
 In i ugnen på galler längst ned i ugnen i ca 1 timmelägg ev. på aluminiumfolie på slutet om brödet blir för mörkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar