söndag 23 mars 2014

Marsmallows fondant

 
 

Marsmallows fondant är väl ett alternativ till sockerpasta helt enkelt.
 
Detta behöver man.
150 gr marshmallows
2,5 msk vatten
lite cocosfett eller matolja
320-400gr florsocker
 
 Smörj 2 skålar med cocosfettet en skall tåla  Micro lägg ner marsmallows och vatten i den
  och florsockret i den andra
och kör nu marsmallows i micron ca 30 sek. de sväller upp och alla microugnar är olika så
  kan du rör om till en slät massa är den klar annars kör du en aning till.
 Blanda nu in färg om du önskar det.
Sedan blandar du marshmallows i en grop i florsockret.
 
 Detta är kladdigt och detta kan en stund det blir lite som tuggummi lättast är nog att använda handen och knåda med du kanske inte behöver allt florsocker.
 Ta upp och knåda det sista på köksbänken.
Lägg fondanten i en påse väl förpackad låt gärna vila ett dygn innan du använder den.
Den klara sig ca 3 veckor.
Innan du använder den så knåda upp den för att få den mjuk och smidig och sedan är det bara att kavla eller göra figurer.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar