tisdag 1 april 2014

Bananmarsipankakor

 
En variant på brysselkex som jag rev i 75 gr marsipan med banansmak i
 
4,5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 gr smör
100gr banansmakande marsipan
 
1 dl kokos
gulhushållsfärg
 
 
Rör smör och socker poröst.
Riv i marsipanen och rör om.
 Tillsätt vaniljsocker, potatismjöl och mjöl och arbeta ihop till en deg.
 
Forma till två rullar.
Lägg kokos i en plastpåse och droppa i karamellfärg. Gnugga utanpå påsen tills sockret fått fin, jämn färg. Man kan ju även ta kokosen som det är men nu till påsk är ju fint med gult.

Rulla rullarna i kokosen och ställ kallt i 1 timme.


Skär i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.


Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 200grader.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar