torsdag 17 april 2014

Hemmagjord nutella

Denna hemmagjorda nutella är lite nyttigare än originalet
och god på en rostad macka eller på ett kex.
 
200 gr hasselnötter
2-3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
söta med florsocker eller sötningsmedel
allt från 0,5 dl -1dl
1 nypa salt
 

Börja med att rosta nötterna i ugnen på 200 grader rör om någon gång
och ha koll så de inte bränns detta tar ca 5-10 minuter.
Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga så att skalen lossnar.

 Det är inte hela världen om inte allt går av
 Häll de kalla nötterna i mixern och kör på full hastighet mixa allt från 5-10 min.
 Stanna och ta ner nöttmassan från kanterna med jämna mellanrum.
När du har konsistensen av jordnötssmör är det klart.
 Till sist har du ett hasselnötsmör man kan stanna här och äta detta som man vill om man så önskar.
Nu tillsätter man resterande ingredienser börja med lilla mängden av allt och smaka av innan du ev. tillsätter mer kakao eller socker.



 Kör inte for länge i mixern för då kan Nutellan gå isär stanna så fort det blandat sig.
 
 
 Förvara i lufttät burk i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar