söndag 10 augusti 2014

LCHF Panna Cotta

 
Pannacotta är en kanongod italiensk dessert som är enkel att göra sockerfri och därmed kolhydratlåg och den blir lika god i mitt tycke.
4-6 personer
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2  gelatinblad
½ dl sukrin

Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten i ca 5 minuter.
Gröp ur vaniljstången och lägg innehållet + stången i en kastrull, häll i vispgrädden.. Koka upp i ca 1-2 minuter.
Dra åt sidan (viktigt!) och vispa ner sukrinet och lägg i gelatinet, se till så det löser sig och sila sedan upp vaniljstången och häll sedan upp i portionsskålar.
Låt svalna och ställ sedan i kylskåp (minst 2 timmar)

Jag serverade min med färska hallon och blåbär och tills sist hackade jag en ruta mörk choklad 85% och fördelade över kopparna.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar