söndag 21 september 2014

FOCACCIA lchf

 Detta är ett enkelt och gott bröd som passar till det mesta.
Uppskattades av alla vid bordet i helgen och även glutenallergiker kan äta det.


 Bröd:
4 ägg
200 g philadelphiaost
100 g smält smör
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

Valfri fyllning,
100 g fetaost
Svarta oliver
Rödlök
Flingsalt
Olivolja
Oregano
Timjan
Rosmarin
 
Jag valde fetaost, olivolja, salt, rosmarin, oregano

 Sätt ugnen på 200 grader
 
 Vispa äggen fluffigt.
Tillsätt philadelphiaosten och vispa till en slät smet. Smält smöret och vispa ner det. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner dem i smeten. 
 
 Häll smeten i en smord form ca 12x25 cm. Tryck ner valfri fyllning i smeten, ringla över olivolja och strö ut lite flingsalt. Grädda i ca 25 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
Äts gärna lite ljummen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar