måndag 8 december 2014

Saffranskladdkaka

Denna kakan var lovprisad av gästerna på vårt adventsmys.
Den är väldigt god och mäktig vi serverade med vispad grädde och färska hallon och björnbär.
Gillar ni saffran så är denna ett måste att testa.
 
100 gr smör
0,5 gr saffran
200 gr vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
smör till att smörja formen
 
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner saffranet.
 

 Bryt chokladen i mindre bitar eller hacka den och lägg ner dem i smöret,
rör om så att chokladen smälter.
Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet.




Häll smeten i formen.Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.
 
Låt svalna i formen på galler.
Låt den bli ordentligt kall innan den serveras.


 

 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar