söndag 18 januari 2015

Gluten och laktosfri marängtårta med frukt o bär

När jag skulle fixa tårtor till min sons skolavslutning visades det sig vara en del allergier
 så då kom denna tårta till.

4 äggvitor
2 dl strösocker
3 dl rispuffar

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa socker och äggvitorna till ett hårt skum och

 Vänd sedan försiktigt i rispuffarna.
 Jag ritade ut två rundlar på ett bakplåtspapper och
 bredde sedan ut hälften av smeten på var rundel.
Grädda  ca 1 timme,gärna lite längre . Låt plåten gärna stå kvar i avstäng  ugn under natten.
Marängen skall vara helt torr, lossna lätt från pappret och fått lite färg när den är klar. 
Jag fyllde dessa bottnar med
 vispad soja grädde 
Färska blåbär
mangotärningar 
och lite smulade frysta hallon mest för färgen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar