söndag 22 februari 2015

Vitlöks scampi med Focaccia LCHF

Detta kanske inte ser så mycket ut för världen och med suddig bild till på köpet
 men jag kan lova att detta är riktigt gott och inte svårt att göra.
Detta är lchf varianten med denna focaccia men kör vanligt vitt bröd till scampin om ni inte äter LCHF så har ni en supergod rätt som passar till förrätt .
 
 Bröd:
4 ägg
200 g philadelphiaost
100 g smält smör
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

Valfri fyllning,
100 g fetaost
Svarta oliver
Rödlök
Flingsalt
Olivolja
Oregano
Timjan
Rosmarin
 
Jag valde bara oregano,flinsalt och olivolja på detta då det skall doppas i smakrik olja när du äter det
 Sätt ugnen på 200 grader Vispa äggen fluffigt.
Tillsätt philadelphiaosten och vispa till en slät smet. Smält smöret och vispa ner det. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner dem i smeten.  
 
 Häll smeten i en smord form ca 12x25 cm. Tryck ner valfri fyllning i smeten, ringla över olivolja och strö ut lite flingsalt. Grädda i ca 25 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.  
 
Scampi i olja
Detta har jag inget exakt recept på men lägg ca 2 dl olivolja i en gjutjärnsgryta eller stekpanna med högre kant.
Hacka i
1 chili
2-3 kinesiska vitlökar
1 schalottenlök
ca 1 dl finhackad persilja
2 msk persilada krydda
 
Värm på detta ej för hett då bränns vitlöken vi hade ca 400 gr kokt scampi denna gången och den skall ju bara värmas på om du  har då rå scampi vilket nästan är godare då dessa får mer smak så får man ju köra dessa längre tills de blir klara men ej för länge då kan de bli sega tyvärr.
Ställ nu fram grytan på bordet fräsande varm och häll upp scampi i olja på en tallrik doppa brödet i olja och ät dessa med scampin och njut .
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar