söndag 15 mars 2015

LCHF Kardemummakaka


Detta är en god kaka till kaffet och till er som äter glutenfritt men inte sockerfritt
kan ju byta ut sukrin mot vanligt socker.
12-14 bitar
 
 
12-14 bitar
3 ägg
1,5 dl sukrin
0,75 dl bakepro
1,75 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kardemumma
100gr smält smör
1 dl hett vatten
 
 
  Sätt ugnen på 175grader
Klä en 1,5 liters bakform med bakplåtspapper.
(Jag smörjde formen första gången som ni ser på bilden men tycker att det är lättare med bakplåtspapper i formen.)
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser utom sukrin  väl .
Vispa sukrin melis med äggen pösigt.
Blanda ned de torra ingredienserna blanda väl.
Blanda det heta vattnet med smöret och blanda ner,
rör om väl och häll i formen .
 Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.

Låt svalna en aning innan du stjälper upp kakan.
Denna går fint att frysa.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar