söndag 11 oktober 2015

Äppelkaka utan gluten och vanligt socker

 
En lchf kaka från början men får nog inte kallas det nu eftersom äpplen inte ingår i den kostplanen.
Äter du vanligt socker så byt bara ut sukrinet med socker i kakan.
 
 
12-14 bitar
3 ägg
1,5 dl sukrin
0,75 dl bakepro
1,75 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kardemumma
100gr smält smör
1 dl hett vatten
 
några äpplen
sukrin
kanel
 
 
Sätt ugnen på 175grader
Klä en lite långpanna med bakplåtspapper.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser utom sukrin  väl .
Vispa sukrin med äggen pösigt.
Blanda ned de torra ingredienserna blanda väl.
Blanda det heta vattnet med smöret och blanda ner,
rör om väl och häll i formen .
 
Skala 3-5 äpplen och skär i klyftor .
Lägg i en påse med 1-2 msk kanel och sukrin efter smak jag hade ca 1,5 msk.
skaka runt så alla klyftor blir rikligt täckta med kanel.
Lägg ner de i smeten i formen.
Jag stödde kanel över kakan GÖR INTE DETden bara blev bränd.
 
  Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca35- 45 minuter kakan skall kännas "torr"
Låt svalna en aning innan du skär upp kakan.
Denna går fint att frysa.
Jag serverade min med lättvispad grädde.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar