söndag 11 oktober 2015

Marängtårta

           
En elkel men god marängtårta , gör gärna bottnarna en dag eller fler innan du lägger ihop tårtan.
Fyllningen väljs efter smak och säsong.
 
2 bottnar
4 äggvitor
2 dl strösocker
 
Fyllning
150 gr choklad jag hade Marabou mjölkchoklad
4 dl grädde
1 dubbeldaim
3-4 dl bär eller frukt i bitar
Jag tog hallon och svarta vinbär

1. Vispa äggvitor till hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa till
en fast maräng.
2. Rita två cirklar eller som jag ovala former på ett bakplåtspapper,
3. Fyll en stor spritspåse med marängen och spritsa ut efter cirkeln du
ritat. Eller klicka ut marängen och bred ut den efter formen
Gör samma sak med resterande maräng.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 100 grader i ca 1 1/2 timme.
Marängen skall vara torr.
 
När botten är färdig gräddad och har svalnat.
Hackar du chokladen och smälter försiktigt i mikron
 på max 30 sek i taget ta ut rör och kör igen tills den smält helt.
Bred hälften av chokladen på var botten, låt stelna.
 
Vispa grädden
Hacka daimen.
Lägg på hälften av grädde ,Daim och bär/frukt på första botten
 lägg på nästa botten och gör det samma.
 
 
Jag dekorerade med lite mynta från trädgården i tillägg.
Denna bör inte läggas ihop allt för långt innan servering
för då mjuknar/smälter översta botten på kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar