onsdag 2 mars 2016

Geléhjärtan

Gelégodis ca 50 bitar
 
3 dl frysta bär  blåbär / hallon / jordgubbar /vinbär
10 gelatinblad eller 5 tsk gelatinpulver
2 lime
½ dl kokosolja
ev 1 msk honung eller annan sötning
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Använder du pulver så blandas det direkt i den varma vätskan.
Koka upp blåbären eller de bär du valt.
Pressa limefrukterna, det blir ca ½ dl saft.
Ta bärkastrullen från värmen och rör ner kokosolja och urkramade gelatinblad.
Låt svalna en stund och mixa slätt, det här gör att kokosoljan blandas väl med bärmassan och fördelas fint i hela gelén.
Söta eventuellt lite grann om du tycker det smakar för surt.
Häll upp i en form, ca 10 x 20 cm. Eller gör som jag använd en rolig silikonform om du har det
Låt stå i kylen att stelna helt.
Lyft upp gelén och skär i mindre bitar. Eller tryck bara ur formarna.
 Förvara i kylen, gelén håller ca en vecka.
 Godishjärtan blir ju extra bra till Alla Hjärtans Dag.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar