söndag 19 juni 2016

Blomkålspizza

Enkel och väldig god pizza med en botten gjord av bla. blomkål.
 
 
4 portioner
                  
4 dl riven blomkål
4 dl riven ost
1 ägg

salt och peppar

 
Sätt ugnen på 225 grader.
 
Blanda riven blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke.

Jag använde parmesan och mozzarella denna gång. 
Tryck ut blandningen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Det kan kännas lite smuligt men smälter ihop sen. Låt helst botten täcka nästan hela bakplåten. Låt stå i ugnen 15 minuter.

Stryk tomatsås på botten, lägg på önskad fyllning och strö på skivad mozzarella och riven ost.
Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.

 






 

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar