lördag 18 juni 2016

Evas lchf limpa

 
Mitt egenkomponerade lchf  bröd
det blev lite platt i min stora form men gott :)
1 dl bakprotein
1 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
1/2 dl  pumpakärnor
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 msk smält smör
3 ägg
1 dl vatten
 
sätt ugnen på 175 grader
Blanda ihop alla torra ingredienser mixa ev.fröna lite först om du inte gillar stora frön i brödet.
Vispa upp äggen blanda i smör och vatten .
Blanda ihop äggmixen med det torra och häll i en bakplåtspappersklädd form och låt degen svälla i ca 10 min innan du sätter in den i ugnen .
 


Grädda i ca 40-50 min tills brödet känns torrt på stickan.

Ta brödet ur formen lägg på galler och låt svalna under bakduk.
Förvaras i kyl eller frys ned i skivor.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar