onsdag 18 januari 2017

Tryffel med päronkonjak

Ingredienser:
100g smör
1,5 dl vispgrädde
300g 70 % mörk choklad
3 msk sukrin, kan uteslutas jag använde inte det.
1 tsk vaniljpulver
2 msk konjak/xante
ca 1 dl kakaopulver

Gör så här
Koka upp grädden och smöret. Lägg i chokladen.
Tillsätt strö- och vaniljsocker och rör tills chokladen smält. Blanda ner konjak.
 Låt kallna i kylskåp över natten.
 Forma tryffeln till valnötsstora bollar, ev med hjälp av två kalla skedar. Rulla tryffeln i kakao och lägg dem i små pappersformar
.Eller lägg tryffelsmeten i en bakplåtsklädd form, låt stelna i kylen .
Ta ut och skär i bitar som du rullar i kakaon.
 Förvara kallt.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar