torsdag 30 mars 2017

Blåbärs sockerkaka



En sockerkaka smaksatt med blåbär.

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  •  100 gr smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1dl blåbär jag tog frysta
  •  Smör och ströbröd till formen
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  2. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  4. Jag mixade de frysta blåbären och rörde ned detta i en tredjedel av smeten.
  5. Jag fyllde upp hälften av den ljusa smeten en smord och bröad sockerkaksform sedan hällde jag på blåbärssmeten och resten av den ljusa smeten.
  6. Ta nu tex. en provsticka eller grillpinne och rör lite i formen så smeten blir lite marmorerad innan du sätter in den i ugnen.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-45 minuter.
  8.  Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  9. Låt sockerkakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett brödgaller eller en skärbräda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar