måndag 8 maj 2017

Kokos och jordgubbsglasspinne

Jag fick 8 pinnar glassar av detta recept
 
                                         1,5-2 dl jordgubbar lite mixat med bitar
                                         2,5 dl kokosmjölk
                                         2 msk chiafrön
                                         1 tsk vaniljpulver
                                   ev. 1 msk sötstö av önskad sort
                                   Eller ev. 1 msk honung om du inte äter lchf
                                        2 rutor mörk choklad minst 70%
 
Mixa jordgubbar grovt så du har lite bitar kvar i.
Blanda ihop resten av ingredienserna och fördela i formarna och ställ in i frysen.
Använder du dig av vanliga träglasspinnar kan du frysa en stund innan du sätter i pinnarna så att de stannar i mitten. Vänta några timmar
Vill man lyxa till det ytterligare kan man smälta mörk choklad och doppa hela glassen eller bara toppen av glassen i , men jag tyckte den var god precis som den var.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mmmm så gott
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar