måndag 8 maj 2017

Rättiksgratäng

Denna var bara så god även om den inte ser mycket ut för på världen på bilden.
Rättikan luktar nästan fränt i rått tillstånd men låt ej avskräckas det försvinner under tillagningen.
Denna räcker till ca 4-6 personer 

Rättika ca 6-700 gram
4 dl vispgrädde
1 vitlök solo
1 gul lök
ca 5 dl riven ost
salt, svartpeppar
Skala och skiva rättikan med en mandolin eller dylikt.
 Skiva löken.
Koka upp grädde med rättika, vitlök, salt och peppar och
låt koka in utan lock i ca 10 minuter.
 Lägg i löken och låt koka ca 5-10 minuter till.
 Häll i smörad form och gratinera med osten.
In i ugn, ca 225 grader i 20 minuter!
 


Vi åt våran med pulled pork och gräddsås.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar